Hva er hybelrating.no?

Hybelrating.no er en tjeneste hvor du kan

  1. se hva tidligere leietakere av en hybel/leilighet syntes om leieforholdet ved å søke etter adresser.
  2. vurdere en hybel/leilighet som du tidligere har leid.

Selve vurderingen innebærer en obligatorisk del, hvor du gir en total rating ved å velge 1-5 stjerner, og skriver inn en kommentar.

Videre kan man komme med utfyllende informasjon som er frivillig. Det er informasjon om pris, tid og sted, leilighet, utleier og naboer.

Grunnet personopplysningsloven, er det viktig at dersom du har noe negativt du vil si om selve utleieren og naboene
  1. Ikke skriver setningene som påstander ("Han gjorde/sa sånn og sånn").Bruk "jeg følte meg..."/ "jeg var ukomfortabel med måten..." eller lignende.
  2. skriver "vedkommende", - ikke han/hun/"navn" slik at personen kan gjenkjennes.
  3. unngår å skrive alt som kan tenkes å oppfattes som mobbing, uthenging, trakassering eller diskriminering.
  4. Kan stå for det du sier.

Vi ser oss nødt til å endre på/slette innlegget dersom ikke retningslinjene følges. For mer informasjon, se vilkår og personvern.

Hvorfor hybelrating.no?

Vi synes leiemarkedet i dag er urettferdig.

Grunnet blant annet økt befolkningstetthet, spesielt i de store byene, har boligprisene skutt i været de siste 15 årene. Samtidig har det ikke blitt bygget nok studentboliger i forhold til etterspørselen. Disse to faktorene har vert med på å bidra til økte utleiepriser, og det man kaller "utleiers marked" - hvilket vil si at utleiere kan ta nærmest den prisen de ønsker, og om de yter en dårlig service eller utnytter leietakerne, har det til nå gitt små eller ingen konsekvenser. Dette er selvsagt en generalisering, og det vil alltids finnes steder og tider på året hvor det er "leietakers marked".

Vårt ønske er å bidra til et mer rettferdig leiemarked ved å bidra med mer informasjon til de som ønsker å leie hybler/leiligheter. Tanken vår er at dersom leietakere jevnlig vurderer de hyblene/leilighetene de har leid, kan vi bygge en database med informasjon over tid.

For deg som er LEIETAKER vil dette medføre at:
Du som skal leie hybel/leilighet vil kunne se om annonsen på finn.no/hybel.no eller andre annonsesteder lever opp til det som tidligere leietakere føler om leieforholdet her hos hybelrating.no.

Når du som leietaker har fått mer informasjon, vil du være bedre rustet til å ta et valg om den annonsen du fant er et leieforhold du ønsker å inngå, og eventuelt om du burde ta noen forholdsregler. Eksempelvis, om det har vert vanskelig for samtlige leietakere før deg å få igjen depositum, kan det være lurt å ta bilder/filme leiligheten når du flytter inn slik at du kan dokumentere hvilken stand den var i ved innflytting.

For deg som er UTLEIER vil dette medføre at:
Et bra verktøy er blitt gjort tilgjengelig for deg. Det gjelder både private utleiere, firmaer, og studentsamskipnader, da det vil bidra med informasjon som gjør at du kan blir klar over utfordringer du ikke visste om, og som muliggjør at du kan ta grep for å sikre bedre rutiner.

Det er vår intensjon å ikke bare fremheve de dårlige utleierne, men også de som fortjener ros fordi de yter en god service i et urettferdig og utskjelt marked.

HUSK Å BRUKE VURDERINGEN AV ADRESSEN DIN I MARKEDSFØRINGEN DIN HOS FINN/HYBEL/RUBRIKK o.l. Da dette vil gi deg et konkurransefortrinn mot andre utleiere om du har en god rating!

Lim inn linken til den vurderte adressen din i annonsen din, og skriv at du har fått en god vurdering/rating hos hybelrating.no.

Hvem er vi?

  • Alexander Gjendem Gjørven Daglig leder og styreleder Alexander er lektor og IT-ansvarlig hos Sunnland Skole, har en Guinness World Record, og har tidligere startet enkeltmannsforetaket Gjørven Ledelse og Innovasjon.
  • Kristoffer Vik Nygård Teknisk ansvarlig og daglig drift Kristoffer har årsstudium i økonomi, bachelor i IT-støttet bedriftsutvikling, studerer master i Innovation and Entrepreneurship, er en av initiativtakerne til Stryn Gummibåtfestival, og har tidligere startet enkeltmannsforetaket Nygård Webutvikling.
  • Øystein Simonsen Opperud Markedsføringsansvarlig Øystein studerer Internasjonal markedsføring, var finalist i Adeccos sommerjobbkonkurranse "konsernsjefen" i 2013, og har tidligere startet applikasjonsutviklingsfirmaet Schwopp AS.
  • Jon Martin Interaksjonsdesigner Jon Martin har bachelor i informasjonssystemer fra HIØ, studerer bachelor i informatikk ved NTNU, og starter på mastergrad i programvaresystemer samme sted høsten 2015.

Alle er motiverte fordi vi vet at vi jobber for en samfunnsviktig sak vi brenner for. I tillegg består teamet både av utleiere og leietakere, studenter, og ferdig utdannede personer, noe som gjør at teamet besitter mange perspektiver i utviklingen av tjenesten. De fleste i teamet har startet opp noe tidligere. Daglig leder har valgt å jobbe deltid i stedet for fulltid som lærer for å få Hybelrating.no til å lykkes.