3 Tips som gjør at utleieren velger deg

22.juli 2017

Av Alexander Gjendem Gjørven, CEO Hybelrating.no

 

Slutten av juli er tiden på året hvor flest leietakere ønsker å få tak i en bolig til leie. Dette gjør at det er mange om beinet, og det er ikke alltid så lett å vite hva man kan gjøre for å overbevise utleier om å satse på nettopp deg. I denne artikkelen vil du få 3 konkrete tips til hva du kan gjøre for å utkonkurrere andre potensielle leietakere.

 

Årsaken til at trykket er høyest akkurat nå er todelt. Den ene grunnen er at mange leietakere ønsker å få tak i bolig så nærme studiestart som mulig for ikke å måtte betale leie gjennom sommeren, og den andre er at førsteårsstudentene nå får vite hvor i landet de er kommet inn for å studere. Hva du kan gjøre for å sikre deg drømmeleiligheten vil variere litt etter hvilket stadium i livet du er i, men noen ting er felles for alle.

 

1. Google

Både arbeidsgivere og utleiere vil som regel google personen som søker hos de. Inntrykket de får av deg gjennom google kan være nok til å vippe deg inn, eller ut. Før du søker, bør du derfor google deg selv, og sjekke at det ikke ligger ute innhold på nett som kan svekke inntrykket av deg. Det kan være alt fra kommentarer på nettforum, til et større omfang av utagerende bilder. Husk at alt du deler på nett, ligger der til evig tid - oftest uten at du har rettigheter til innholdet lenger. Om du ser noe du mener er blitt lagt om deg mot din vilje, kan du først oppsøke personen som la det ut og be den slette det. Dersom vedkommende ikke vil, kan du gå til www.slettmeg.no for å få mer informasjon om hvordan du kan få slettet innhold på nett. Dersom innholdet er krenkende, eller du mener det er mobbing, kan du kontakte politiet.

 

2. Søknaden

En god søknad er viktig, både i arbeidslivet, og for å sikre seg en drømmeleiligheten. Dersom du viser en utleier gjennom søknaden at du virkelig ønsker å få leie der, er sjansen større for at han eller hun vil velge deg. En søknad bør inneholde informasjon om hvem du er, hva du liker å gjøre på fritiden og begrunnelser for at utleieren skal velge deg. Har du hatt verv eller gjort noe annet som er positivt for samfunnet, så ta det med. Du bør få frem at du er en punktlig betaler, at du kan stille penger til depositum, at du ikke røyker, at du er en rolig person, og ikke minst så bør du ha med referanser. Du finner mer informasjon om referanser i denne artikkelen: https://hybelrating.no/post/57

 

3. Kommunikasjon og visning

Dersom du får svar fra utleier om å få komme på visning, vær takknemlig og svar raskt. Noen utleiere liker muntlig kommunikasjon, men de fleste ønsker kontakt gjennom e-post. Svar med en gang du mottar e-post fra utleier. Da viser du at du er på, og det gir utleier et godt inntrykk av deg. Når du kommer på visning er det oftest flere andre potensielle leietakere til stede. Vær gjerne tidlig ute, eller alternativt vær der helt til sist. På denne måten har du større sjanse for å få snakket med utleier. Smil, og hils på utleier med et fast håndtrykk. Prøv å få frem hvilken av søknadene som utleier har sett på papir som er deg. På denne måten er sjansen større for at utleier husker hvem du er, som igjen kan være den lille faktoren som vipper deg rett vei. Vær også nysgjerrig på det du ser, og still spørsmål. Ikke vær kritisk, men godta respektfullt alle svar du måtte få. Det handler mer om å vise at du er interessert enn å få svar på ting du lurer på.

 

Vi håper at denne artikkelen hjelper deg på veien mot å få leid boligen du ønsker, og at du vil hjelpe andre ved å legge igjen en vurdering av et sted du har leid tidligere på Hybelrating.no. Om du kjenner noen andre som har leid et sted, er det selvsagt supert om du tipser de også om å legge inn en vurdering.