Tusen takk til deg som har brukt Hybelrating, her er historien bak!

 

Tusen takk til deg som har brukt Hybelrating, her er historien bak!Jeg heter Alexander, og er idehaveren, eller gründeren om du vil, bak Hybelrating.no.

 

Først og fremst vil jeg takke deg som er bruker av Hybelrating.no, og spesielt vil jeg takke dere som har lagt igjen vurderinger i leiemarkedet på nettsiden. Uten dere hadde ikke Hybelrating eksistert. Uten dere ville det ikke være mulig å utfordre den maktstrukturen som er i dag. Vi lover å fortsette å kjempe for et rettferdig leiemarked hvor både utleiere og leietakere kan være trygge på hverandre, og vi skal fortsette å jobbe for å synliggjøre hushaiene som fremdeles svømmer i de mørke delene av leiemarkedet i dag!

 

I denne bloggposten skal jeg ta deg med inn i historien bak Hybelrating, og hvordan vi kom dit vi er i dag.

 

I mai 2013 var jeg 4.års student på lektorutdanningen i geografi ved NTNU. Jeg bodde på den tiden sammen med min kompis Kristoffer i en liten leilighet som vi leide på Møllenberg i Trondheim. For deg som ikke er kjent med Trondheim er Møllenberg et område like øst for sentrum hvor mange studenter leier bolig. Det er praktisk både med tanke på skole, byliv og natteliv.

 

Kristoffer bestemte seg på et tidspunkt for å dra på utveksling til Nederland, noe som betydde at jeg måtte finne et nytt sted å bo. Da jeg gikk på de vanlige annonseplattformene, la jeg merke til en vesentlig sak. Annonser er jo laget for å selge. De kan representere virkeligheten, eller en grad av virkeligheten, men i alle tilfeller er det utleiers virkelighet som fremstilles. Da tenkte jeg at dette må jeg gjøre noe med! Så jeg satte meg på PC-en og lagde noen tankekart og utrolig (!) stygge skisser ved hjelp av Powerpoint på hvordan det kunne se ut, og presenterte ideen for Kristoffer noen dager senere. “Vi må lage en portal hvor leietakere kan vurdere leieforholdet” sa jeg. Den sommeren jobbet vi mye med både forretningsplan og programmering. Så fikk vi den første versjonen opp og gå, og Kristoffer reiste på utveksling, mens jeg gikk ut i fulltidsjobb som kontaktlærer på en ungdomsskole i Trondheim.

 

Våren 2014 da Kristoffer var tilbake i landet og jeg skulle begynne på masteroppgaven, tok vi opp igjen prosjektet og videreutviklet ideen. Vi kontaktet datatilsynet for å sikre oss at den tjenesten vi lagde var i tråd med lovverket, og fikk også en del medieomtale i slutten av Juli. Vi fikk etterhvert hjelp av Spark*NTNU med både veiledning, økonomisk støtte (sponset av Trønderenergi) og advokathjelp.

 

Etter dette gikk det slag i slag, og i 2015 tok vi inn flere aksjonærer og stiftet aksjeselskapet Hybelrating.no AS. Mot slutten av 2015 gikk vi i dialog med Innovasjon Norge om den nye plattformen som dere ser her i dag. Vi fikk innvilget støtte i januar 2016, og brukte året på samarbeid med ulike parter som hjalp oss å utvikle utkastet av den.

 

I løpet av året økte antall vurderinger fra 637 til 1075, noe som vil si at det kom inn 438 vurderinger i løpet av 2016. Det tilsvarer omtrent 70 % vekst i databasen, og 1,2 vurderinger i snitt per dag, noe vi sier oss strålende fornøyd med! I 2015 fikk vi inn 197 vurderinger, noe som vil si at veksten i antall vurderinger som legges inn er på godt over 120 % (!!!) Ekstra gledelig er det også at antallet besøkende på nettsiden har økt fra 10.000 i 2015 til 30.000 i 2016, en økning på 200 %, samt at antallet sidevisninger er 190.000, opp 433 % fra 44.000 i 2015!

 

Det å kunne avslutte dette fantastiske året med å lansere testversjonen av den nye plattformen er for oss helt magisk. Vi håper du vil komme med innspill og tilbakemeldinger på den via “...Tilbakemelding til Hybelrating” -knappen på forsiden, og at du etterhvert finner plattformen like magisk som vi gjør :D

 

God jul, og godt nytt år!